Гастрономічна зустріч «Смаколики Буковини»

22 жовтня 2022 р. в приміщенні обласної бібліотеки ім. М. Івасюка відбулась гастрономічна зустріч «Смаколики Буковини». Гості краю отримали чудову нагоду пізнати традиційні страви буковинської кухні, звичаї та обряди Буковини, зокрема ті, що стосуються кулінарних традицій. 

Всі бажаючі мали змогу ознайомитись з представленими на книжковій експозиції «Золото на тарілці» унікальними книгами з автентичними рецептами буковинської кухні та традиційними для нашого краю смаколиками.

Для наглядності та максимильно вичерпної інформації учасникам були продемонстровані відеопрезентації «Смаколики Буковини», «Золото в тарілці», відеорецепти приготування малаю та баношу.

За горнятком запашного духмяного трав'яного чаю з домашньою випічкою: завиванцями з маком та горіхами і малаєм – солодким пирогом з кукурудзяного борошна, варенням з айви або гутею, як називають його на Буковині,  час пролетів непомітно і швидко. Залишились приємні спогади про щире спілкування, обмін емоціями та рецептами домашніх традиційних страв. І саме за таких обставин і відбувається ця спорідненість душ між людьми з різних куточків України.

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам: надання психосоціальної, інформаційної та культурно-освітньої підтримки дорослим та дітям, які постраждали від російської військової агресії», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною наукова бібліотекою  ім. Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Міжнародний фонд "Відродження"

#несамнасам