Новини

19.12.2016 р.

У день Святого Миколая відкриваємо дитячу виставку «Зимовий вернісаж»

У понеділок, 19 грудня, у день святого Миколая, учні художньої школи імені Миколи Івасюка та Відкритий університет для дорослих запросили чернівчан на відкриття виставки «Зимовий вернісаж». 32 юних художники представили свої твори, присвячені Святому Миколаю, Новому року, Різдву Христовому.

Урочисте відкриття художньої виставки відбулося у приміщенні Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка як продовження міні-проекту Благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціативи» «Освіта заради змін».

Учасників виставки привітали віце-президент БФ «Сусіпільні ресурси та ініціативи» Сергій Гакман, В. о. директора обласної бібліотеки Наталія Філяк та директор Чернівецької дитячої художньої школи імені Миколи Івасюка Тетяна Гакман. Також від імені БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» Сергій Гакман вручив авторам грамоти.

Особливу святкову атмосферу під час відкриття виставки створювали учні Чернівецької музичної школи № 2, які виконали низку творів відомих українських композиторів.   

Згадаємо, що міні-проект Благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціативи» «Освіта заради змін» реалізовувався впродовж серпня-листопада 2016 р. за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках проекту DVV International та ГО ІДЦ «Інтеграція та розвиток» «Замінимо мури відчиненими вікнами».

Основна мета проекту полягала у створенні культурно-просвітницького центру для реалізації програм освіти дорослих та культурних ініціатив.  В ході проекту були реалізовані:

- освітня програма для бібліотекарів (тренінги «Ефективні комунікації» та «Підготовка та менеджмент проектів», Форум «Парад бібліотек»);

- курси громадянської освіти (Форум-театр, Курс розвитку навичок критичного мислення та курс-інтенсив «Основи підприємницької діяльності»);

- культурні ініціативи (фотовиставка «Прості обличчя непростої історії», вечори поетичної свічі, бардівської пісні, літературні читання пам’яті Георге Асакі та Михайла і Володимира Івасюків)

Основним партнером в реалізації проекту виступає Чернівецька ОУНБ ім. М. Івасюка.