Новини

III Міжнародний конкурс публікацій про толерантність на честь Юрія Атамана

Оголошення про III Міжнародний конкурс журналістських публікацій імені Юрія Атамана

Східноєвропейська Мережа громадських миротворчих організацій Глобального Партнерства з попередження збройних конфліктів (GPPAC) оголошує про початок прийому заяв на участь у III Міжнародному конкурсі публікацій про толерантність, інтеграцію, взаємоповагу та взаєморозуміння у суспільстві, розміщених в 2012 р. у друкованих та інтернет-ЗМІ Республіки Білорусь, Республіки Молдова, Російської Федерації та України.

Конкурс засновано на честь Юрія Атамана, людини, що доклала багато зусиль для побудови миру у Придністровському регіоні, беззмінного керівника Об'єднаного Комітету з Примирення та Демократизації (JCDC), який передчасно пішов з життя у серпні 2010 р.

Як і у попередні роки, оголошення про конкурс та початок прийому матеріалів присвячено Міжнародному Дню толерантності, проголошеному в «Декларації принципів толерантності» ЮНЕСКО, який щорічно відзначається 16 листопада.

 

Номінації конкурсу

Переможці конкурсу визначатимуться у таких номінаціях:

– краща публікація, що розкриває приклади успішної інтеграції, досягнення взаєморозуміння, подолання непорозуміння в суспільстві;

– краща публікація стосовно проблеми расизму, ксенофобії та різних форм нетерпимості в суспільстві;

– краща публікація про конфлікт, яка виважено висвітлює предмет конфлікту, позиції залучених сторін та демонструє переваги ненасильницьких способів вирішення конфліктів.

У кожній номінації буде відібрано три кращі публікації. Конкурсом передбачено нагородження переможців грошовими преміями у розмірі:

1 місце – 150 доларів.

2 місце – 100 доларів.

3 місце – 70 доларів.

З 2011 р. організаційнім комітетом конкурсу встановлена ще одна спеціальна номінація за кращу публікацію про толерантність, подолання нетерпимості та відчуження, що написана молодими авторами (у віці від 14 до 20-ти років). Автора кращої публікації у спеціальній номінації буде нагороджено грошовою премією в розмірі 90 доларів.

 

Умови участі у конкурсі

До участі у конкурсі запрошуються професійні та громадські журналісти, штатні та позаштатні співробітники загальнонаціональних та регіональних редакцій, студенти факультетів та відділень журналістики, старшокласники з Білорусі, Молдови, Росії, України, які опублікували в друкованих періодичних ЗМІ або інтернет-ЗМІ матеріали означеної тематики лише в період з 01 січня по 31 грудня 2012 р.

Один автор має право надати для участі у конкурсі по одній публікації в окремій номінації. Розглядатимуться матеріали на державних мовах Республіки Білорусь, Республіки Молдова, Російської Федерації та України. Обсяг статей не обмежено. Публікації, присвячені подіям минулого (до 2000 р.), повинні мати чіткий зв'язок із сучасністю.

Приймаються відскановані версії статей друкованих видань або діючі гіперпосилання на матеріали інтернет-ЗМІ з обов’язковим зазначенням імені, прізвища, контактної інформації авторів, назви ЗМІ, дати публікації, а також із зазначенням номінації, на яку претендує та чи інша стаття автора.

 

Терміни проведення

Прийом публікацій: в період з 16 листопада 2012 р. до 16 січня 2013 р.

Оголошення результатів конкурсу: 16 лютого 2013 р.

 

Контакти

Надсилайте ваші матеріали на електронну адресу організаційного комітету ІІІ Міжнародного конкурсу журналістських публікацій імені Юрія Атамана:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.