Новини

14.03.2013 р.

Благодійний фонд «Суспільні ресурси та ініціативи» спільно з Мережею закладів громадського харчування “Піцца-Парк” розпочинає Благодійну акцію “Я піклуюся про здоров’я дітей”

Благодійна акція спрямована змінити критичну ситуацію із вживанням алкоголю та слабоалкогольних напоїв дітьми та підлітками. Адже за даними ВООЗ станом на 2008 рік, Україна зайняла перше місце в світі по вживанню алкоголю серед дітей та молоді: 40% дітей у віці від 14 до 18 років вже залучені до систематичного вживання алкоголю.

Результати дослідження Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ), що було проведено серед учнівської молоді в усіх регіонах України, свідчать, що 25 відсотків 15-16 річних вживали алкоголь раніше 13-річного віку. Серед опитаних 11-12-річного віку ця частка становить 40 відсотків. Вік, у якому молодь починає вживати алкоголь та палити, значно знижується, кількість долучених до цього дівчат – збільшується.

Вживання алкоголю дітьми та молоддю є критично небезпечною загрозою для генофонду нашої країни: проявляється характерна соціальна дезадаптація, схильність до агресії, конфліктної та злочинної поведінки, швидко формується фізична залежність, рівень ускладнень – високий, що часто спричинює передчасну смертність.

У межах акції протягом березня-квітня 2013 р. у закладах громадського харчування “Піцца-Парк” м. Чернівці усі бажаючі матимуть змогу придбати благодійні наліпки “Я піклуюся про здоров’я дітей” та у такий спосіб підтримати ініціативу Фонду у боротьбі з дитячим алкоголізмом. Зібрані кошти будуть спрямовані на розробку наочних інформаційних матеріалів для учнів та вчителів шкіл, проведення профілактичних заходів, у т. ч. на проведення ІІ Конкурсу малюнків та плакатів на антиалкогольну тематику «Юнацтво проти пияцтва» серед учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів м. Чернівців (за підтримки Управління освіти Чернівецької міської ради) тощо.