Новини

12.08.2016 р.

У Відкритому університеті для дорослих

стартувала освітня програма для бібліотекарів

У рамках міні-проекту Благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціативи» «Освіта заради змін», який реалізовується  за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках проекту DVV International та ГО ІДЦ «Інтеграція та розвиток» «Замінимо мури відчиненими вікнами», розпочав свою роботу Відкритий університет для дорослих.

Упродовж двох днів, 11-12 серпня 2016 р., у приміщенні Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка тривав соціально-психологічний тренінг для працівників бібліотечної сфери «Ефективні комунікації». 16 бібліотекарів з різних районів області та міста Чернівці вивчали особливості комунікації з читачами, владою та ЗМІ. Основна мета тренінгу – допомогти його учасникам оволодіти необхідними практичними навиками та уміннями налагодження контакту з читачами різних вікових груп, ЗМІ та органами місцевого самоврядування.

Тренінг розрахований на два дні інтенсивної роботи. Вчора бібліотекарі удосконалювали свої навички та вміння роботи з читачами, аналізували свій особистісний та професійний ресурс. Сьогодні ж працювали над посиленням особистісної мотивації до роботи, ознайомилися з особливостями комунікації зі ЗМІ та взаємодії з владою.

Цьогорічу рамках роботи Відкритого університету запланована освітня програма для працівників бібліотек, яка включатиме тренінги «Підготовка та менеджмент проектів», Форум «Парад бібліотек» та інші культурно-освітні заходи.