Новини

17.08.2016 р.

Бібліотекарі вчаться писати проекти

Де знайти інформацію про діючі гранти? Як написати заявку? Чи є шанс виграти конкурс? На ці та багато інших питань впродовж 17-18 серпня отримають відповіді працівники бібліотечної системи регіону. 16 бібліотекарів з різних районів області прибули до Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.Івасюка для участі у тренінгу „Підготовка та менеджмент проектів: з чого почати»

В ході тренінгу усі його учасники отримають інформацію про планування та визначення змісту проекту, сутність, правила розробки заявки, ресурси, витрати, ризики проектів тощо. Крім того, зрозуміють основні аспекти моніторингу проекту, попрацюють над планами, розрахунками графіку та бюджету проекту, основними операціями процесу закриття проекту.

Основна мета тренінгу – сприяти активізації проектної діяльності працівників бібліотечної системи області. Саме тому в ході тренінгу бібліотекарі отримають можливість спроби формування проектної заявки на актуальну для них проблематику.

Тренінг відбувається в рамках Освітньої програми для працівників бібліотек, яка є складовою міні-проекту Благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціативи» «Освіта заради змін» в рамках проекту DVV International та ГО ІДЦ «Інтеграція та розвиток» «Замінимо мури відчиненими вікнами» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Основним партнером в реалізації проекту виступає Чернівецька ОУНБ ім. М. Івасюка.