Новини

27.09.2016 р.

Осінній "Парарад бібліотек" у Чернівцях  

27.09.2016 у приміщенні Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.Івасюка відбувся "Парад бібліотек", організований в рамках міні-проекту Благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціа

Наше сьогодення сповнене різноманітних справ, серед яких особливе місце посідає книжка. Наше становлення як особистостей відбувається разом з книгою. Ми відкриваємо нові світи разом з книгою. І нехай сьогодні традиційна паперова книга змінює свій формат на електронний, життя без неї складно собі уявити. Але якщо вдома ми маємо лише ті книги, які надовго увійшли в наше життя, то у бібліотеці ми можемо познайомитися з новинками, цікавинками, повернутися до видань минулих років, а також отримати інші можливості для свого розвитку. Сучасна бібліотека рухається в напрямку інновацій, розкриває перед нами нові перспективи, зокрема здобуття нових знань у рамках Відкритого університету для дорослих.

тиви» «Освіта заради змін», який реалізовується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках проекту DVV International та ГО ІДЦ «Інтеграція та розвиток» «Замінимо мури відчиненими вікнами».

В рамках програми «Парада бібліотек» було організовано кілька заходів:

– презентація письменниці, переможниці Міжнародного конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей "Коронація слова" (номінація "П’єси") Оксани Драчковської «Від письменницького задуму до книжкової полиці: як народжується літературний твір», після якої відбулася автограф-сесія;

– працівники районних бібліотек представляли інноваційні послуги, які вже діють на теренах бібліотечної системи Чернівецької області.

– були організовані work-shop-и для працівників обласних, міських, районних та сільських бібліотек (м. Чернівці та Чернівецька область, м. Житомир) на теми  «Інновації в сучасній бібліотеці. Працюємо з користю для громади» та «Плани і перспективи: моя бібліотека завтра», під час яких учасники не тільки опановували нові знання з бібліотечної сфери, але й пробували розробити власні візії перспектив розвитку бібліотечних установ, в яких вони працюють.

На завершенні відбулося підбиття підсумків роботи та вручення подарунків слухачам Відкритого університету для дорослих.

Відкриваймо світ разом і це зробить наше життя більш різноманітним!