Новини

29.10.2016 р.

 

Ланч-презентація бізнес-ідей для розвитку місцевих громад.

 

29 жовтня 2016 року відбулася Ланч-презентація бізнес-ідей для розвитку місцевих громад. У бізнес-ланчі взяли участь 3 успішні випускники Курсу-інтенсиву «Основи підприємництва для початківців», які у невимушеній обстановці презентували перед представниками органів влади свої бізнес-ідеї, спрямовані на розвиток місцевих громад. Наталія Семенович  представила свій стартап по відкриттю Соціального Антикафе у м. Чернівці. Проданюк Микола презентував соціально орієнтовану бізнес-модель виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, орієнтовану на розвиток села. Артем Троцковський запропонував підтримати його ІТ-ідею створення мобільного додатку для розрахунків по комунальним платежам «Моя комуналочка». В ході презентацій відбувалося їх жваве обговорення, ставилися питання, уточнення.

По завершенню презентацій відбулося їх обговорення запрошеними експертами та за ініціативою Нелі Малько, виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування «Агенція розвитку громад Буковини» було вирішено мотивувати учасників бізнес-ланчу грошовими преміями за їх роботу над представленими бізнес-планами. Першу премію (500 грн.) отримав Микола Проданюк, другу (300 грн.) – Артем Троцковський, третю (200 грн.) – Наталя Семенович. Ці кошти перераховані на карткові рахунки учасників від імені Асоціації органів місцевого самоврядування «Агенція розвитку громад Буковини».

Експертами заходу виступили представники органів місцевої влади та самоврядування:

- Сергій Курінной – начальник відділу інвестицій та міжнародних зв»язків Чернівецької міської Ради;

- Олена Ходоровська – головний спеціаліст з питань соціально-трудових відносин і зайнятості населення ДПСВН Чернівецької міської Ради;

- Ірина Собиль – головний спеціаліст управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Чернівецької обласної державної адміністрації.

До експертів приєдналися також тренер Курсу-інтенсиву «Основи підприємництва для початківців» Неля Малько. Та лідери БФ «Суспільні ресурси та ініціативи Олена Танасійчук та Сергій Гакман. Серед учасників були представники місцевої громади та внутрішньо-переміщені особи.

До проведення бізнес-ланчу відбувалось інтенсивне консультування учасників з тренером бізнес-курсу та іншими експертами. В рамках заходу використовувалися інтерактивні методи комунікації. Учасники мали можливість використовувати для своїх презентацій ноутбук та роздати друковані примірники своїх напрацювань.

Захід був проведений у форматі бізнес-ланчу: презентації та їх обговорення відбувалося у ресторані «Гопачок» за смачними стравам, в камерній (індивідуальний зал) невимушеній обстановці .

Ланч-презентація організована в рамках міні-проекту Благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціативи» «Освіта заради змін» (головний партнер Фонду в реалізації проекту Чернівецька обласна універсальна наукова бібліотека), який реалізовується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках проекту DVV International та ГО ІДЦ «Інтеграція та розвиток» «Замінимо мури відчиненими вікнами»..