Новини

31.10.2016 р.

У Відкритому університеті для дорослих

працював Форум-театр

З 28 по 30 жовтня у Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка в рамках проходив Форум-театр. В рамках заходу Відкритого університету для дорослих було підготовлено три театральні вистави, в яких її учасниками були розкриті три болючі теми.

Одна вистава була про життя вимушених переселенців. Ще одна – вічна тема співпраці учнів та вчителів. А третя п’єса стосувалася комфорту і зручності містян.

Актори цих п’єс – відвідувачі Відкритого університету. П’єси у театрі-форумі – це не просто гра, а висвітлення проблем різних категорій людей. Граючи, вони розповідали про те, що болить. Наприклад, у п’єсі про вимушених переселенців, розіграли ситуацію обміну місцями чернівчан та приїжджих з тимчасово окупованих територій. П’єси написані на основі справжніх розповідей про пережите.

Форум-театр організований в рамках міні-проекту Благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціативи» «Освіта заради змін» (головний партнер Фонду в реалізації проекту Чернівецька обласна універсальна наукова бібліотека), який реалізовується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках проекту DVV International та ГО ІДЦ «Інтеграція та розвиток» «Замінимо мури відчиненими вікнами» («Великий» проект реалізовується у 9 областях України).

Відкритий університет для дорослих також реалізовує освітню програму для бібліотекарів, курси громадянської освіти, розвитку критичного мислення та курс з основ підприємницької діяльності для початківців. Також передбачено чимало культурних заходів.