Новини

25.11.2016 р.

Відкритий університет для дорослих

завершив свою роботу 

У четвер, 24 листопада випускники Відкритого університету для дорослих, створеного в рамках міні-проекту Благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціативи» «Освіта заради змін» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках проекту DVV International та ІДЦ «Інтеграція та розвиток» «Замінимо мури відчиненими вікнами» зібралися у приміщенні ЧОУНБ імені М.Івасюка для обговорення результатів навчання та планів щодо майбутньої роботи університету. 

Відбулася також прес-конференція з підбиття підсумків діяльності університету, в ході якої президент Благодійного Фонду «Суспільні ресурси та ініціативи» Олена Танасійчук коротко окреслила основні напрями роботи Відкритого університету, досягнення та плани щодо перспектив розвитку освіти для дорослих у нашому краї. Своїми враженнями, міркуваннями та пропозиціями на майбутнє ділилися випускники Відкритого університету для дорослих.

Відкритий університет для дорослих розпочав свою роботу у серпні цього року. За кілька місяців понад 400 його слухачів взяли участь у Курсі громадянської освіти, який включав у себе Курс розвитку навичок критичного мислення, Курс-інтенсив «Основи підприємництва для початківців», форум-театр,  Освітню програму для працівників бібліотек, та відвідали ряд культурних заходів, організованих Відкритим університетом для дорослих.

Учасники отримали можливість вільної дискусії з проблемних питань сьогодення, здобуття нових знань та оволодіння навичками у сфері підприємницької діяльності, в тому числі побудови бізнесу та розробки бізнес-плану, більш ефективної комунікації та взаємодії з іншими людьми.

Проект стартував 10 серпня 2016 року відкриттям фотовиставки «Прості обличчя непростої історії».  Підсумковим заходом проекту став тренінг з основ конфліктології.

Основним партнером БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» у виконанні проекту стала Чернівецька обласна універсальна наукова бібліотека імені М.Івасюка.