Новини

06.03.2017 р.

На вебінарі вчилися за допомогою StoryMaker робити професійні фоторепортажі та відео сюжети

 

Якщо ми прагнемо жити в демократичній країні, то голос кожного не тільки може, але й повинен бути почутий, і шляхів для цього з кожним днем стає дедалі більше. І ми користуємося ними. У першу чергу – соціальними мережами, де можна не лише знайти, але й поділитися зі світом найрізноманітнішою інформацією про всі сторони нашого життя. 
Але як зробити, щоб наші фоторепортажі чи відео сюжети були більш професійними? Звісно, можна придбати професійну фото чи відеокамеру, піти на курси і стати професійним режисером. Але не у всіх є час та кошти на це. Проте, практично у кожного з нас є смартфон. Тож чи не варто більш активно використати свій гаджет для того, аби мати змогу правдиво розповідати про події, що відбуваються навколо?

Розробники спеціального додатку StoryMaker для Android подбали про те, щоб кожен його користувач міг зробити професійні фото, аудіо та відео сюжети на будь-яку актуальну проблематику. Більше того, даний додаток дозволяє розмістити свої сюжети як на сторінці у Facebook, так і на YouTube, які мають величезну аудиторію у всьому світі. Також створена можливість пройти он-лайн навчання основам громадянської журналістики, інформаційної безпеки, базовим навичкам створення фото, відео, аудіо репортажів, отримати розуміння побудови сюжетів.

Навчитися користуватися додатком досить просто. У цьому переконалися учасники практичного вебінару по користуванню додатком StoryMaker, який відбувся у понеділок, 6 березня, у приміщенні ЧОУНБ ім. М.Івасюка. Вебінар відбувся у Відкритому університеті для дорослих та був організований ГО «Ініціатива демократичного розвитку» у партнерстві з БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» в рамках проекту «СторіМейкер: школа громадянської журналістики». 

Тренер Марина Мірошніченко (Маріуполь), у режимі скайп-конференції, розповіла всім присутнім про особливості роботи додатку та продемонструвала, яким чином потрібно з ним працювати. Кожен учасник вебінару отримав можливість завантажити додаток, використовуючи його шаблони створити перші фото та відео сюжети, а також викласти їх на Facebook та YouTube. Це дало розуміння того, що StoryMaker – зручний інструмент для привернення уваги найширшої аудиторії у світі до актуальних проблем нашого сьогодення, що, в сучасних умовах військового конфлікту в Україні, – немало.