Новини

28.05.2017 р.

ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції регіональної співпраці: україно-румуно-молдовський вимір»

25-26 травня 2017 року в Чернівцях відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції регіональної співпраці: україно-румуно-молдовський вимір».

Організаторами конференції стали Центр румунських студій, факультет історії, політології та міжнародних відносин, кафедра міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Інститут демократизації та розвитку, Генеральне консульство Румунії у м.Чернівці, Асоціація «Європейські Конвергенції», Благодійний фонд «Суспільні ресурси та ініціативи» та медіа партнер «Медіа BucPress».

Підтримку у проведенні конференції надали народний депутат України Григорій Тіміш, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, Генеральний консулу Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован та депутату Чернівецької обласної ради Василь Бічер.

У роботі конференції взяли участь провідні науковці вищих навчальних закладів, науково-дослідних інститутів та неурядових організацій з України, Румунії та Республіки Молдова.

Основні тематичні напрями роботи конференції: Безпека на східному кордоні ЄС: силовий та інформаційний фактори; Актуальні регіональні проблеми сучасності: аналіз, прогнозування регіональних явищ та процесів; Європейська ідентичність і культурна різноманітність на східному кордоні Європейського Союзу; Прикордонні регіони: перспективи та реалії розвитку транскордонного співробітництва; Культурна дипломатія: Україна-Румунія.

З доповідю "Українські та румунські історичні кліше: спірні питання минулого Буковини" виступив Віце-президент Фонду, кандидат історичних наук, доцент Сергій Гакман, з наукови повідомленням "Безпека на прикордонні: інформаційний аспект (приклад Республіки Молдова та України) - член Фонду, кандидат історичних наук Наталія Нечаєва-Юрійчук.