Новини

27.06.2017 р.

27.06.2017 р. – у Відкритому університеті для дорослих продовжує свою роботу Курс здорового способу життя. Під час чергового заняття «Мої ресурси, або кишенькова паличка - виручалочка» слухачі виконали вправу з використанням психологічних асоціативних карт «Тотемні тварини» з метою виявлення власних ресурсних якостей та вмінь. Цінним елементом практичної частини стала вправа «Кола близькості» (за М.Мюррей) на виявлення пріоритетних життєвих цінностей, їх позитивного та негативного впливу, зовнішніх ресурсів учасників. Результати обговорювали у парах та учасники ділились найважливішим на загальне коло. Міні-лекція на тему: «Зовнішні та внутрішні ресурси: що, де, як?» стала доречним резюмуванням проведеної роботи.

Не передбаченою завчасно частиною заняття стала арт-терапевтична вправа на візуалізацію: «Мудрець» (мета: відновлення контакту з внутрішньою мудрою частиною Я, задля можливості опиратись на особистісні внутрішні ресурси).

Навчання проводиться БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з ЧОУНБ ім. М. Івасюка за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, в рамках проекту DVV International та ІДЦ «Інтеграція та розвиток» «Громада, що навчається: трансформація конфліктів в Україні та Молдові через активну громадську участь».