Новини

29.06.2017 р.

29.06.2017 р. – у Відкритому університеті для дорослих відбулося перше засідання дискусійного клубу в рамках Курсу розвитку навичок критичного мислення "ЧОРНЕ ТА БІЛЕ: СТЕРЕОТИПИ VS ЗДОРОВИЙ ГЛУЗД"

Чи дійсно перше враження є найбільш правильним? Чи кожний народ обирає свою роль і діє відповідно до неї? Чи правдиві приказки та прислів’я про характер народу? І взагалі, чому так просто скласти уявлення про людину чи народ і так складно його змінити? 
Про це, а також про історичні витоки сучасних етнополітичних стереотипів дискутували у Відкритому університеті для дорослих. Модераторами виступили кандидат історичних наук, доцент Сергій Гакман та кандидат історичних наук Наталія Нечаєва-Юрійчук. 

Дискусійний клуб організований БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з ЧОУНБ ім. М. Івасюка за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, в рамках проекту DVV International та ІДЦ «Інтеграція та розвиток» «Громада, що навчається: трансформація конфліктів в Україні та Молдові через активну громадську участь».