Новини

07.08.2017 р

Тренінг У Відкритому університеті для дорослих

«Від стереотипів до «мови ворожнечі».

 

7 серпня 2017 р. у Відкритому університеті для дорослих в рамках Курсу розвитку навичок критичного мислення відбувся тренінг на тему «Від стереотипів до «мови ворожнечі». Учасники тренінгу спробували розібратися із поняттями «стереотипи» та «упередження», з’ясувати спільне та відмінне між ними. Учасники тренінгу дійшли висновку, що стереотипи бувають і позитивними, і негативними. Позитивні спрощують життя, негативні ускладнюють.

У ході тренінгу кожен учасник спробував визначити негативний стереотип (від одного до необмеженої кількості). І знову ж таки, серед запропонованих стереотипів були й такі, які інші учасники оцінили як позитивні.

Цікавою й складною була робота із розвінчання негативного стереотипу. Тут кожна група шукала аргументи, які б доводили його абсурдність. Останнє здійснювалося як за допомогою раціо, так і маніпулятивних технологій, які були чітко відслідковані й прокоментовані тренеркою Іриною Гамбарян.

Тренінг організовано БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, в рамках проекту DVV International та ІДЦ «Інтеграція та розвиток» «Громада, що навчається: трансформація конфліктів в Україні та Молдові через активну громадську участь».