Новини

25.10.2017_1


У Відкритому університеті для дорослих відбулося тренінгове заняття для бібліотекарів "Профілактика конфліктів та синдром емоційного вигорання" 

11 жовтня  2017 року у Відкритому університеті для дорослих відбулося тренінгове заняття для працівників бібліотечної сфери в рамках проекту «Громада, що навчається: трансформація конфліктів в Україні та Молдові через активну громадянську участь»за темою «Профілактика конфліктів та синдрому емоційного вигорання». В рамках заняття бібліотекарі намагалися сформувати безпечну та емоційно-теплу атмосферу в групі. Більшість учасників ділились позитивними змінами в особистому та професійному житті. Запропоновані теми була дуже актуальними й при цьому емоційно важкими, адже учасники дотикались до глибоких і складних питань, як особистої так і професійної частин. Натомість, обережне поєднання глибини та позитивно-орієнтованих, ресурсних технологій дали можливість розвернути особисту відповідальність за свій стан та професійну реалізацію. За методикою заняття прходило як соціально-психологічний тренінг з елементами групової терапії. В ході роботи були використані класичні техніки та приоми соціально-психологічного тренінгу: «мозковий штурм», моделювання ситуацій, групове обговорення, робота в парах, міні групах та ін., проективні та арт-терапевтичні вправи та прийоми тілесно-орієнтованої терапії та гештальт-підходу. Тренінг проводила гештальт терапевт Олена Головина-Костильова.

Тренінг організований БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою ім. М. Івасюка, за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках проекту DVV International та ІДЦ «Інтеграція та розвиток» «Громада, що навчається: трансформація конфліктів в Україні та Молдові через активну громадську участь».