Новини

22.11.2018 р.

В Чернівцях організували регіональний круглий стіл «Зміцнення розвитку громад через освіту дорослих»

22.11.2018 р. в Чернівцях відбувся регіональний круглий стіл «Зміцнення розвитку громад через освіту дорослих», організований Благодійним фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з DVV International в Україні за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Чернівецької обласної державної адміністрації.

Метою заходу було підвищення рівня обізнаності щодо значення освіти дорослих в процессах місцевого соціально-економічного розвитку та обговорення можливостей співпраці між місцевими органами влади й іншими місцевими зацікавленими сторонами щодо підтримки програм освіти дорослих.

В роботі круглого столу, який відбувався за модеруванням Сергія Гакмана – заступника директора – начальника відділу наукової та міжнародної діяльності Чернівецького регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, віце-президентом Благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціативи», брали участь представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування, навчальних закладів, партнерських громадських організацій.

Учасників привітав перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Павлюк. 

 

Імпульсні виступии мали: 

  • ІринаЧубарук - координатор проекту, DVV International в Україні;
  • ІринаІсопенко – заступник директора Департамент освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації;
  • Інна Дутчак– кандидат історичних наук, доцент, старший науковий співробітник Чернівецької філії державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти»
  • Марія Пірен– доктор соціологічних наук, професор кафедри соціальної роботи та соціального управління Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича;
  • Олена Танасійчук – Президент Благодійного фонду «Суспільніресурси та ініціативи»;
  • Тетяна Медіна – кандидат соціологічних наук, доцент кафедри соціології та місцевого самоврядування Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича;
  • Наталія Нечаєва-Юрійчук– кандидат історичних наук, доцент кафедри політології та державного управління Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

 В ході круглого столу був підписаний Меморандум про співпрацю в галузі освіти дорослих між Благодійним фондом «Суспільніресурси та ініціативи», Представництвом «Німецького об'єднання народних університетів» (DVV International) в Україн, Українською асоціацією освіти дорослих та Магальською і Острицькою сільськими радами.