Новини

18.03.2019 р.

В с. Магала відбулося заключне заняття політико-правового модулю по програмі

“Базовий курс ефективного громадянства та комунікації” 

18 березня 2019 р. в с. Магала відбулося заключне заняття політико-правового модулю по програмі “Базовий курс ефективного громадянства та комунікації” для жінок-представниць різних етносів, темою якого став громадський моніторинг діяльності органів публічної влади.

Взаємодія органів державної влади з інститутами громадянського суспільства є однією з найважливіших стратегічних умов розвитку України як правової, демократичної і соціальної держави. Учасниці тренінгу розглянули, які саме інструменти моніторингу існують на сьогодні, які з них є найбільш дієвими, а також приклади того, як можна впливати на ті чи інші форми діяльності влади. Під час заняття було розкрито значення громадської експертизи, її поняття та механізми. Таким чином, отримані знання створили можливості для громадянок Магальської ОТГ вирішувати практичні питання своєї громади у взаємодії з органами влади та активно підвищувати ефективність їх роботи.

Проект реалізується БФ "Суспільні ресурси та ініціативи" за підтримки DVV International Ukraine в рамках проекту "Регіональні голоси - громадянська освіта дорослих для розширення прав і можливостей локальних громад в Україні та Білорусі" у партнерстві з Українською асоціацією освіти дорослих за сприяння Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Auswärtiges Amt https://www.facebook.com/AuswaertigesAmt

#CivilSocietyCooperation