Новини

28.03.2019 р.

В селі Остриця  був проведений тренінг “Підготовка і менеджмент проектів” 

28-29 березня 2019 р. в селі Остриця для представників органів місцевої влади та самоуправління і активних громадян був проведений тренінг “Підготовка і менеджмент проектів” за програмою «Базовий курс ефективного управління та участі».

Під час тренінгу розглядалися необхідні кроки на шляху до написання та реалізації проектних ідей. Найбільш обговорюваними питаннями стали пошук альтернативних джерел фінансування, опис та релевантність вибору проблеми, формулювання мети, завдань та очікуваних результатів проекту, планування заходів, складання бюджету, звітності, мінімізації ризиків та моніторингу проектів. Значна увага також приділялася основним принципам менеджменту. Для того аби реалізувати проект з максимальною користю розглянули реальні проекти та на їх прикладі розвинули практичні навички роботи над логічною матрицею. Учасники отримали рекомендації стосовно власних проектних ідей (у малих групах був розроблений чорновик проекту по очищенню річок Прут, Дерелуй та Мольниця, які протікають через Острицьку ОТГ).

 Тренери:

Сергій Гакман, віце-президент БФ “Суспільні ресурси та ініціативи”, заступник директора Чернівецького регіонального центру перепідготовки і підвищення кваліфікації робітників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, закладів та організацій, кандидат історичних наук, доцент кафедри політології та державного  управління.

 Левко Довган, координатор навчальних програм, менеджер проектів, тренер Західноукраїнського ресурсного центру, тренер Відкритого університету для дорослих.

 Проект реалізується БФ "Суспільні ресурси та ініціативи" за підтримки DVV International Ukraine в рамках проекту "Регіональні голоси - громадянська освіта дорослих для розширення прав і можливостей локальних громад в Україні та Білорусі" у партнерстві з Українською асоціацією освіти дорослих за сприяння Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Auswärtiges Amt https://www.facebook.com/AuswaertigesAmt

#CivilSocietyCooperation