Новини

2019.03.17-23

Навчальний візит до Федеративної Республіки Німеччина та Королівства Данія

       Віце-президент Благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціативи» Гакман Сергій Михайлович взяв участь у навчальному візиті до прикордонного регіону Федеративної Республіки Німеччина та Королівства Данія, а зокрема, до землі Шлезвіг-Гольштейн у Німеччині та до датського регіону Північний Шлезвіг. Поїздка відбувалася з 17 по 23 березня 2019 року в рамках ініціативи «Управління різноманіттям з метою стійкого економічного розвитку», організованої Європейським центром із питань меншин (м. Фленсбург, Німеччина) за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

       У навчальному візиті брали участь представники органів державної влади, місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, громадських організацій Чернівецької, Закарпатської та Одеської областей.

       Протягом п’яти днів для учасників делегації були організовані зустрічі з науковцями, експертами у сфері освіти, культури, регіонального розвитку, представниками громадських організацій національних меншин, органів місцевого самоврядування Німеччини та Данії.

       Модератори ознайомили учасників з політичним устроєм двох держав, досвідом роботи у сфері транскордонного співробітництва, досвідом проведення адміністративно-територіальних реформ, з впливом меншин на прийняття рішень у громадах, їх участі у соціально-економічному розвитку території тощо.

       Отримані знання та досвід учасники поїздки мають застосовувати у своїх громадах, за результатами якої слід чекати на нові проекти та якісні зміни.