Новини

15.04.2019

 

У с. Горбова розпочали навчання за програмою "Базовий курс ефективного громадянства та комунікацій" 

15 квітня 2019 у селі Горбово (Острицька ОТГ)  учасниці програми “Базовий курс ефективного громадянства і комунікацій” опановували знання по темі “Права людини та механізми їх захисту”. Це було перше заняття політико-правового модулю, під час якого відбулося обговорення суті прав людини та їх класифікації. Цікавою вийшла дискусія щодо громадянських, політичних, економічних, соціальних, культурних, а також колективних прав громадянина України. Учасниці курсу спробували з'ясувати зміст громадянської освіти, її роль та значення в сучасному світі. Обговорюючи питання державного устрою, визначили переваги демократії, а також важливість виборів як фундаменту демократичного ладу. Обговорювали також, що таке дискримінація і чи насправді існує дискримінація жінок в Україні. Важливою частиною заняття також стала робота з Конституцією України.

Тренери:

Наталя Нечаєва-Юрійчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри політології та державного управління Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича, член БФ “Суспільні ресурси та ініціативи”, тренерка Відкритого університету для дорослих.

Левко Довган, експерт та координатор Західноукраїнського ресурсного центру,  тренер Відкритого університету для дорослих.

Проект реалізується БФ "Суспільні ресурси та ініціативи" за підтримки DVV International Ukraine в рамках проекту "Регіональні голоси - громадянська освіта дорослих для розширення прав і можливостей локальних громад в Україні та Білорусі" у партнерстві з Українською асоціацією освіти дорослих за сприяння Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Auswärtiges Amt https://www.facebook.com/AuswaertigesAmt

#CivilSocietyCooperation
#CivilSocietyCooperation