Новини

22.04.2019

У селі Горбово відбувся черговий тренінг політико-правового модулю програми “Базовий курс ефективного громадянства і комунікацій” за темою “Громадський моніторинг діяльності органів публічної влади”

22 квітня 2019 у селі Горбово відбувся черговий тренінг політико-правового модулю програми “Базовий курс ефективного громадянства і комунікацій” для жінок - представниць різних етносів Острицької ОТГ. Обговорювали тему “Громадський моніторинг діяльності органів публічної влади”. Учасниці тренінгу активно ділилися власним досвідом, відповідаючи на питання: “Чи пробувала я контролювати діяльність органів місцевої влади? Чому?”. Під час заняття розширили теоретичні знання про суть громадського моніторингу та контролю, виявляли їх сильні та слабкі місця, а також наводили приклади з реального життя. Тож тренінг допоміг учасницям програми "Базовий курс ефективного громадянства та комунікацій" розібратися, у чому суть громадського моніторингу та громадської експертизи, які їх основні етапи, хто може бути суб'єктом, а що - об'єктом моніторингу і не тільки. Спробували також визначити, які принципи та механізми сприятимуть об'єктивному аналізу діяльності органів публічної влади у нашій державі.

Тренери:

Левко Довган, експерт та координатор Західноукраїнського ресурсного центру,  тренер Відкритого університету для дорослих.

Наталя Нечаєва-Юрійчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри політології та державного управління Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича, член БФ “Суспільні ресурси та ініціативи”, тренерка Відкритого університету для дорослих.

Проект реалізується БФ "Суспільні ресурси та ініціативи" за підтримки DVV International Ukraine в рамках проекту "Регіональні голоси - громадянська освіта дорослих для розширення прав і можливостей локальних громад в Україні та Білорусі" у партнерстві з Українською асоціацією освіти дорослих за сприяння Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Auswärtiges Amt https://www.facebook.com/AuswaertigesAmt

#CivilSocietyCooperation