Новини

20.05.2019 р.

В Румунії відбувся Міжнародний круглий стіл «Безпекові загрози в Чорноморському регіоні. Обличчя Евксінського понтусу в посткримській геополітичній парадигмі”

20.05.2019 р., в Констанці, Румунія, відбувся Міжнародний круглий стіл «Безпекові загрози в Чорноморському регіоні. Обличчя Евксінського понтусу в посткримській геополітичній парадигмі”, на якому експерти обговорили безпекові проблеми у Чорноморському регіоні, пов'язані з агресією Росії та загрози для міжнародного порядку внаслідок її гібридних атак. Серед учасників обох заходів були українські та румунські науковці. Було презентовано книгу про Іловайську трагедію колишнього морського піхотинця, добровольця батальйону "Дніпро-1" Романа Зыненко, котрий пережив Іловайськ і зібрав свідчення очевидців про цей кричущий військовий злочин Росії.

Круглий стыл був організований Музеєм національної історії та Археології Констанци (Румунія), Асоціацією “Дім Чорного моря / Black Sea House” Констанца (Румунія), Асоціацією геополітики «Іон Коня» (Бухарест, Румунія), ГО «Центр регіональної співпраці «Діалог» (Чернівці, Україна), ГО «Центр політичних наративів демократії» (Чернівці, Україна) та Благодійним фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» (Чернівці, Україна)