Новини

21.11.2019 р.

Для 7-ї щорічної Робочої наради з впровадження курсу миротворчої, полікультурної та громадянської освіти «Культура добросусідства» була продемонстрована фотовиставка "Прості обличчя непростої історії"

21-23 листопада 2019 р. с. Бояни Чернівецької області відбулася 7-а щорічна Робоча нарада Міністерства освіти України із впровадження курсу миротворчої, полікультурної та громадянської освіти «Культура добросусідства». Нарада зібрала більше 100 освітян та тренерів з 20 регіонів України, від дитячих садочків та шкіл до Інститутів післядипломної педагогічної освіти, які з 2014р. викладають цей курс. На робочій нараді освітяни мали змогу обмінятися власними напрацюваннями та досвідом на майстер-класах та кращими практиками з викладання курсу в ДНЗ, початковій, середній та старшій школі, а також в роботі з батьками. Курс був розроблений в 2005-2008 р. і, наразі, впроваджується ГО «Інтеграція та розвиток» у тісному співробітництві з партнерами за підтримки Міністерства освіти і науки України та Посольства Королівства Норвегія в Україні.
Основна мета курсу – віховати відповідального громадянина з соціальними компетентностями, потрібними у сучасному полікультурному світі.
Крім того, освітяни могли ознайомитися з міжнародним досвідом представників Робочої групи з миротворчої освіти мережі Глобального партнерства з попередження збройних конфліктів (GPPAC) з Австралії, Бельгії, Вірменії, США, Японії та ін. країн, де розвиваються напрямки мировторчої та громадянської освіти.

На нараді був представлений і досвід освіти дорослих, який реалізує Благодійний фонд «Суспільні ресурси та ініціативи».

Зокрема, віце-президент та членкіня БФ "Суспільні ресурси та ініціативи", відповідно, Гакман Сергій Михайлович та Нечаєва-Юрійчук Натілія Вікторівна, презентували виставку «Просоті обличчя непростої історії» для учасників наради, в тому числі для представників Робочої групи з миротворчої освіти мережі Глобального партнерства з попередження збройних конфліктів (GPPAC)