Новини

29.09.2020 р.

Відбулося засідання Чернівецької експертної групи з попередження конфліктів

29 вересня 2020 р. з іниціативи БФ "Суспільні ресурси та ініціативи" та координаційної ради Східноєвропейської мережі Глобального партнерства з попередження збройних конфліктів (GPPAC) відбулося чергове онлайн засідання Чернівецької експертної групи з попередження конфліктів. У засіданні взяли участь також координатор та секретар Східноєвропейської мережі GPPAC Андрій Камєньщиков та Ольга Заярна.
На засіданні були обговорені основні потенційні конфліктогенні чинники в регіоні під час електоральної кампанії в умовах карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією Covig-19 та можливі сценарії розвитку подій у постелекторальний період. Були також обговорені проблеми пов’язані з завершальним етапом процесу децентралізації.
Окремо обговорювалася ініціатива створення транскордонної творчої групи з реалізації проекту з використання сучасних європейських підходів у формуванні нових традицій викладання історії рідного краю на українсько-румунському прикордонні, а також про необхідність вивчати досвід поводження з колективною історичною пам’яттю в прикордонних, поліетнічних регіонах.