Новини

24.11.2020 р.

Відбувся онлайн-семінар

«Історична пам'ять та пошук громадянської згоди»

 

24 листопада 2020 р. відбувся онлайн-семінар «Історична пам'ять та пошук громадянської згоди», організований Східноєвропейською мережею Глобального Партнерства з Попередження збройних конфліктів у партнерстві з Благодійним фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» за підтримки Чернівецької експертної групи з попередження конфліктів.

Обговорення відбувалося навколо наступного:

  • Ключові питання, пов'язані із ставленням до певних історичних подій, особистостей, тощо, які розділяють суспільство і можуть стати джерелами конфліктів у регіоні;
  • Можливості інститутів громадянського суспільства щодо успішної діяльності у цьому напрямку і типи громадських ініціатив, що могли б бути корисними і ефективними у попередженні конфліктів на історичному ґрунті.
  • Обмін досвідом реалізації відповідних громадських ініціатив та обговорення основних практичних результатів

Віце-президент Фонду Сергій Гакман ознайомив учасників семінару з ініціативами організації у цьому напрямку, а саме з організацією фотовиставок під загальною назвою «Прості обличчя непростої історії» та підготовкою 50 інформаційних телевізійних продуктів рамках проекту «Подолання негативних етнонаціональних та етнорегіональних  стереотипів взаємного сприйняття в Чернівецькі області».

 

Для довідки: Глобальне Партнерство з попередження збройних конфліктів (GPPAC) – міжнародна мережа організацій громадянського суспільства, які об'єднали свої знання, досвід і ресурси з метою попередження насильницьких конфліктів. Мережа заснована у 2003 р. як відповідь на заклик Генерального Секретаря ООН Кофі Аннана провести глобальну конференцію громадських організацій, які працюють у сфері попередження та вирішення конфліктів. Східноєвропейська мережа громадських миротворчих організацій об'єднує громадські організації з країн даного регіон і є однією з 15 регіональних мереж Глобального Партнерства.