Новини

29.06.2021_2 р.

Відчути історію через фото з сімейних архивів

БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» розпочав реалізацію проєкту «Прості обличчя непростої історії», за фінансової підтримки Українського культурного фонду, сама ідея якого – «олюднення» історії громад Чернівецької області та побудова порозуміння у поліетнічному регіоні.

Поштовхом до проекту послужила історія бабусі нашого колеги Сергія Гакмана Елізабет Кіцак. Вона народилася в Австро-Угорщині, вийшла заміж в Румунії, працювала в СРСР, а померла в Україні, при цьому увесь час проживаючи у рідному селі. Змінювалися кордони, закони, державні мови… Тож мріяти, кохати, творити, просто жити звичайним людям довелося в період цих змін.

Ми пропонуємо поглянути на історію власними очима: не просто через підручники та біографії відомих постатей, а через долучення кожного з нас до подій минулих літ, які прожили наші рідні, близькі й знайомі, чиї фото знаходимо у власних сімейних архівах.

 

Матеріали підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою автора