Новини

30.06.2021 р.

Історія живе в кожному із нас

Чернівецька область – край, в якому органічно поєднується історія і сучасність з надією на майбутнє. Тому історія для нас – це частинка нашого буття. І реалізація проекту «Прості обличчя непростої історії», який реалізується БФ "Суспільні ресурси та ініціативи", за підтримки Українського культурного фонду,  є своєрідною відповіддю на потреби та запити жителів регіону.

Подолання негативних етнорегіональних та етноісторичних стереотипів взаємного сприйняття; сприяння інтеграції представників різних етнонаціональних, етноконфесійних, соціальних спільнот в єдину українську політичну націю;привернення уваги до проблем регіональної / національної історії широкого кола громадян;сприяння зростанню громадянської активності та консолідації жителів громад через їх залучення до процесу співтворення культурних продуктів, написання локальної та регіональної історії та її популяризації тощо – завдання, на подолання яких спрямовано реалізацію проекту «Прості обличчя непростої історії».

Основні етапи проекту: підготовка, організація та презентація шести фотовиставок “Прості обличчя непростої історії” у територіальних громадах Чернівецької області; систематизація та упорядкування світлин та історій героїв, зображених на них для фотоальбому; видання та подальше поширення фотоальбому, створення спеціального сайту та онлайн галереї з можливістю подальшого його наповнення для пожвавлення міжкультурного діалогу на рівні регіону та у перспективі - всієї України, що в кінцевому результаті сприятиме активізації процесу формування української політичної ідентичності

Перша виставка – у Хотинській громаді наприкінці липня цього року.

Матеріали підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою автора.