Новини

13.07.2021 р.

 

Долучаймося до відтворення історичного минулого

15 липня 2021 року об 11.00 у приміщенні Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка (вул.О. Кобилянської, 47) відбудеться прес-конференція з нагоди старту проєкту «Прості обличчя непростої історії». Даний проєкт реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» за підтримки Українського Культурного Фонду. Його метою є залучення якомога ширшого кола наших співгромадян до написання спільної регіональної історії через звернення до родинних історій.

В рамках проєкту планується підготовка, організація та презентація шести фотовиставок «Прості обличчя непростої історії» у територіальних громадах Чернівецької області, видання та подальше поширення фотоальбому, створення спеціального сайту та онлайн галереї з можливістю подальшого його наповнення для пожвавлення міжкультурного діалогу на рівні громади, регіону та у перспективі – всієї України, що в кінцевому результаті сприятиме активізації процессу формування української політичної ідентичності.

У прес-конференціївізьмуть участь:

Сергій Гакман – віце-президент БФ «Суспільні ресурси та ініціативи», заступник директора Чернівецького регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, кандидат історичних наук, доцент;

Віктор Павлюк – громадський і культурний діяч;

Наталія Філяк – директорка ЧОУНБ імені Михайла Івасюка;

Наталія Нечаєва-Юрійчук – членкиня БФ «Суспільні ресурси та ініціативи», доцентка кафедри політології та державного управління ЧНУ імені Юрія Федьковича, кандидатка історичних наук.