Новини

28.07.2021 р.

 

В Хотині відбулося відкриття фотовиставки

«Прості обличчя непростої історії»!

 28 липня 2021 р. у  Хотині, у Державному історико-архітектурному заповіднику «Хотинська фортеця», відбулося відкриття фотовиставки «Прості обличчя непростої історії», ініційованої в рамках однойменного проєкту Благодійним фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» за підтримки Українського культурного фонду.

Для всіх мешканців громади, гостей й туристів фотовиставка відкриває нові цікаві сторінки спільної історії й сучасності.

Серед героїв та героїнь фотовиставки – знані й невідомі широкому колу жителі громади: військові, лікарі, митці, підприємці, батьки й діти, дідусі й бабусі, у тому числі тих, хто брав участь у презентації.

  Героїв представили:

Сергій Гакман – віце-президент БФ «Суспільні ресурси та ініціативи», заступник директора Чернівецького регіонального центру підвищення кваліфікації, кандидат історичних наук, доцент.

Ганна Марчишин – головний спеціаліст відділу економічного розвитку та міжнародного співробітництва Хотинської міської ради.

Наталія Філяк– директор ЧОУНБ імені Михайла Івасюка.

Наталія Нечаєва-Юрійчук – член БФ «Суспільні ресурси та ініціативи», доцент кафедри політології та державного управління ЧНУ імені Юрія Федьковича, кандидат історичних наук.

Людмила Семенко – завідувач Хотинської районної бібліотеки для дітей.

Олександр Бродовінський – митець, музикант.

 Довідково:Проєкт «Прості обличчя непростої історії» спрямований на вирішення ряду суспільно-важливих завдань, у тому числі: сприяння формуванню української політичної ідентичності; подолання негативних етнорегіональних та етноісторичних стереотипів взаємного сприйняття; привернення уваги до проблем регіональної / національної історії широкого кола громадян; сприяння зростанню громадянської активності та консолідації жителів громад через їх залучення до процесу співтворення культурних продуктів, написання локальної та регіональної історії та її популяризації.

В рамках проєкту, окрім роботи в Хотинській громаді, планується також організація фотовиставок у Чернівецькій, Герцаївській, Сторожинецькій,  Кіцманській та Вижницькій громадах, упорядкування та друк фотоальбому, а також публікація зібраних світлин на спеціально створеному сайті. Деякі історії стануть основою для коротких відеофільмів.

 Проєкт «Прості обличчя непростої історії» реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» за підтримки Українського культурного фонду, а також за організаційного сприяння Хотинської міської ради.

#запідтримкиУКФ

#ПростіОбличчяНепростоїІсторії