Новини

27.10.2021_1

Запрошуємо на прес-конференцію 

28 жовтня 2021 року об 11.00 у приміщенні Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені М.Івасюка (вул. О. Кобилянської, 47) відбудеться прес-конференція з нагоди завершення проєкту «Прості обличчя непростої історії». Даний проєкт реалізовувавсяБлагодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» за підтримки Українського культурного фонду. Його мета – залучення якомога ширшого кола наших співгромадян до написання спільної регіональної історії через звернення до родинних історій.

В рамках проєкту було підготовлено, організовано та презентовано шість фотовиставок «Прості обличчя непростої історії» у Вижницькій, Герцаївській, Кіцманській, Сторожинецькій, Хотинській та Чернівецькій територіальних громадах Чернівецької області, систематизовано та упорядковано світлини та історії героїв, зображених на них, для фотоальбому, створено спеціальний сайт та онлайн галерею з можливістю подальшого його наповнення для пожвавлення міжкультурного діалогу на рівні громади, регіону та у перспективі – всієї України, що в кінцевому результаті сприятиме активізації процесу формування української політичної ідентичності.

У прес-конференції візьмуть участь:

Сергій Гакман – віце-президент БФ «Суспільні ресурси та ініціативи», заступник директора Чернівецького регіонального центру підвищення кваліфікації, кандидат історичних наук, доцент.

Наталія Філяк – директорка Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені М.Івасюка імені Михайла Івасюка

Наталія Нечаєва-Юрійчук – членкиня БФ «Суспільні ресурси та ініціативи», доцентка кафедри політології та державного управління ЧНУ імені Юрія Федьковича, кандидатка історичних наук.

Проєкт «Прості обличчя непростої історії» у легкій креативній формі засобами культури вирішує ряд суспільно-важливих завдань, у тому числі: сприяння формуванню української політичної ідентичності; подолання негативних етнорегіональних та етноісторичних стереотипів взаємного сприйняття; привернення уваги до проблем регіональної / національної історії широкого кола громадян; сприяння зростанню громадянської активності та консолідації жителів громад через їх залучення до процесу співтворення культурних продуктів, написання локальної та регіональної історії та її популяризації.

#запідтримкиУКФ

#ПростіОбличчяНепростоїІсторії