Новини

Олександр Боднарюк

Олександр Боднарюк
 
26.11.2021 р. Продовжуємо публікацію матеріалів проєкту "Прості обличчя непростої історії". Проєкт реалізовувався Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» за підтримки Українського культурного фонду.
 

Олександр Боднарюк

Олександр Боднарюк народився 14 вересня 1979 року в селі Пригородок Хотинського району Чернівецької області, де закінчив загальноосвітню школу. Згодом вступив до Хотинського сільськогосподарського технікуму на факультет механізації сільського господарства.

Молодший сержант Збройних сил України, 80-ї окремої аеромобільної бригади, позивний «Бандит». Загинув при обороні Донецького аеропорту. Один із «кіборгів».Зник безвісти 20 січня 2015 року під час боїв за аеропорт Донецька. Відвозив до аеропорту підкріплення, а звідти забирав поранених. Станіслав Паплінський, що був з Олександром Боднарюком, розповів про ті події: їх МТЛБ «Ластівка» йшла для евакуації бійців з терміналу, проте в тумані впала з 6—8 метрової висоти підпорної стіни терміналу аеропорту і загорілася. Загинув водій МТЛБ Олександр Боднарюк, з ним поліг Віталій Гасюк.

Ідентифікований за експертизою ДНК серед загиблих в червні 2015 року. Похований у селі Анадоли. По смерті залишилися батьки, дружина та донька.

Указом Президента України № 553/2015 від 22 вересня 2015 року «за мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Указом № 16 від 7 травня 2016 р. нагороджений відзнакою «Народний Герой України» (посмертно). Нагороджений також нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно, 2015 р.)

  #запідтримкиУКФ