Новини

Аналітична доповідь

Побачила світ аналітична доповідь «Конфліктний потенціал Чернівецької області в умовах

адміністративно-територіальної реформи та соціальноекономічної кризи»

Вийшла з видавництва аналітична доповідь «Конфліктний потенціал Чернівецької області в умовах адміністративно-територіальної реформи та соціальноекономічної кризи» за авторством Сергія Гакмана, Анатолія Круглашова та Наталії Нечаєвої-Юрійчук. Аналітична доповідь була реалізована в рамках однойменного проекту Благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціативи» та Буковинського політологічного центру за  підтримки у проведені дослідження та публікації його результатів Східноєвропейської мережі Глобального партнерства з попередження збройних конфліктів (GPPAC) та Чернівецької обласної ради.

Аналіз містить ризики та небезпеки, основні чинники дестабілізації соціально-політичного розвитку та загрози безпеці Чернівецької області України. Автори розглядають перш за все процеси децентралізації в регіоні та ті проблеми, які вони породжують. Особлива увага звернута на міжетнічні виміри стабільності регіонального розвитку. В доповіді також запропоновані науково-практичні рекомендації, які адресовані органам виконавчої влади та інститутам місцевого самоврядування.

Видання «Гакман С.М., Круглашов А.М., Нечаєва-Юрійчук Н.В. Конфліктний потенціал Чернівецької області в умовах адміністративно-територіальної реформи та соціально-економічної кризи. Аналітична доповідь. – Чернівці : Технодрук, 2021. 52 с.» розраховане на відповідальних працівників виконавчої та представницької вдали, державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, експертів із питань регіонального розвитку та працівників ЗМІ, які висвітлюють проблеми регіональної політики. Також воно може бути корисним науковцям, аспірантам і студентам спеціальностей «Публічне управління та адміністрування», «Політологія» тощо, а також іншим зацікавленим особам.