Новини

День дарування книг

Чернівецька обласна універсальна наукова бібліотека імені Михайла Івасюка організувала День дарування книг

15 лютого 2022 р. Віце-президент БФ «Суспільні ресурси та ініціативи», заступник директора Чернівецького регіонального центру підвищення кваліфікації Сергій Гакман  взяв участь у організованому Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка дарування книг. День дарування книг об’єднує книголюбів і книгодарів з 2012 року. Як і в попередні роки 14 лютого обласна книгозбірня стала місцем зустрічі науковців, письменників, видавців, громадських організацій, а також читачів, які в цей день презентували та дарували книги. Старовинні і найновіші, родинні колекції і збірники наукових досліджень, календарі і ювілейні видання, зібрання творів класиків і комплекти поетичних листівок, – таким розмаїттям збагатилися фонди ЧОУНБ завдяки щедрості дарувальників.

Віце-президент Фонду, Сергій Гакман подарував бібліотеці книгу «Прості обличчя непростої історії» створену в рамках одноіменного проєкту, реалізованого Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» за підтримки Українського культурного фонду.  

Серед поважних гостей події видатні буковинці, які дарують книги бібліотеці не лише з нагоди свят, а протягом року: письменники – голова обласного відділення Національної спілки письменників України Василь Джуран,  голова обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» Віра Китайгородська, Василь Васкан, Віталій Демченко, журналіст, літератор, історик Юрій Чорней; головний спеціаліст  відділу супроводу реформ та аудиту  місцевих програм  обласної ради Віктор Грига; голови громадських організацій, партнери бібліотеки – товариства Український Народний Дім у Чернівцях Володимир Старик, Віце-президент БФ «Суспільні ресурси та ініціативи», заступник директора Чернівецького регіонального центру підвищення кваліфікації Сергій Гакман, ГО «Центр громадської активності «Синергія» Наталія Батракова; науковці ЧНУ ім. Ю.Федьковича – професор, завідувач кафедри міжнародної інформації факультету історії, політології та міжнародних відносин Володимир Фісанов, професор філологічного факультету, письменник Богдан Мельничук; видавництва – редакторка Видавничого дому «БукРек» Інна Криворук;  читачки-дарувальниці – кандидатка педагогічних наук Марина Марчук, журналістка TV «Суспільне Буковина» Катерина Дремлюга. Найщиріші слова подяки за багаторічну послідовну співпрацю висловила дарувальникам директорка ЧОУНБ Наталія Філяк.

Книгодарування – це шосе з двостороннім рухом, в цей день обласна книгозбірня не лише приймала книги, але й дарувала: подарункові комплекти літератури спаковано для найвіддаленіших сільських бібліотек області. Також стало вже доброю традицією, починаючи з 2011 року,  підтримувати молодіжні ініціативи буккросингу, тож і цього дня бібліотечний десант поповнив буккросингові шпаківні проєкту  «Book free» у Чернівцях книгами української та світової класики. А всім відвідувачам бібліотеки в цей день вручали подарункові сертифікати на безкоштовне оформлення читацьких квитків та користування послугами бібліотеки.

Не залишилися без подарунків і самі дарувальники. Партнерську підтримку заходу надав найбільший в Україні інтернет-магазин насіння «Florium», презентувавши для меценатів бібліотеки елітне насіння городнини та комплекти мікроґріну. «Бо книги – те ж насіння, яка має силу проростати в серці і розумі навіть через кілька століть. Спасибі за об’єднані зусилля у засіванні світу найдобірнішим словом», – підсумувала модераторка зустрічі, завідувачка відділом зберігання та реставрації бібліотечних фондів Олена Рєпіна.