Новини

пресконференція не сам на сам

В Чернівцях відбулась прес-конференція з нагоди старту проєкту «НЕ сам на сам: надання психосоціальної, інформаційної            та культурно-освітньої підтримки дорослим та дітям, які постраждали від російської військової агресії»

5 серпня 2022 р. у Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка відбулась прес-конференція з нагоди старту проєкту «НЕ сам на сам: надання психосоціальної, інформаційної та культурно-освітньої підтримки дорослим та дітям, які постраждали від російської військової агресії». Даний проєкт реалізовується БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Метою проєкту є надання психологічної, інформаційної та культурно-освітньої підтримки дорослим та дітям, які постраждали від російської військової агресії та тимчасово перебувають у Чернівецькій області.

Про соціальну важливість проєкту в умовах війни, заплановані активності та географію проєкту розповіла у своєму виступі Наталія Нечаєва-Юрійчук, керівник проєкту.

Президент БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» Олена Танасійчук розкрила основні напрямки роботи Фонду в умовах російської агресії, звернула увагу присутніх на ті, проблеми, з якими зіштовхуються вимушені переселенці в результаті військової агресії Росії.

Виклики, з якими зіштовхуються вимушено переміщені особи у нових громадах, окреслила Оксана Михайленко, психологиня, ВПО. Вона, зокрема, наголосила на важливості надання психологічної підтримки ВПО, особливо в умовах триваючих бойових дій. «Допоки там погано, тут добре не буде», - підкреслила Оксана Михайленко, ведучи мову про психологічний стан ВПО сьогодні.

Про заплановану співпрацю ЧОУНБ імені Михайла Івасюка з БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» у рамках анонсованого проєкту розповіла директорка бібліотеки Наталія Філяк. «У кожної людини – своя історія, від якої болить душа і наше завдання – сприяти взаємному порозумінню у наших громадах», - наголосила вона.

У прес-конференції також взяли участь Майя Мазур, директорка Хотинської міської публічної бібліотеки, Ірина Хліповська, завідувачка відділу абонементу філії обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка, а також Валентина Кухлій, завідувачка відділу обслуговування філії обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка.

В рамках проєкту «НЕ сам на сам: надання психосоціальної, інформаційної та культурно-освітньої підтримки дорослим та дітям, які постраждали від російської військової агресії» заплановано проведення заходів, спрямованих на підтримку ВПО, у тому числі, організація та проведення особистих та групових консультацій, проведення циклу інформаційно-навчальних семінарів, лекцій та тренінгів, спрямованих на здобуття / відновлення економічної незалежності ВПО, організація культурно-просвітницьких інтеграційних заходів, а також робота арт-студії та ігрових гуртків для дітей.

Захід проведено  БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».