Новини

Презентація кніги Н. Гейман

Презентація поетичної збірки Наталії Гейман «Лінія світла»

11 серпня 2022 р. в приміщенні Чернівецької  обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка відбулася презентація поетичної збірки «Лінія світла» Наталії Гейман – філологині, журналістки та волонтерки з Дніпра. Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою ім. М. Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Наталія Гейман презентувала свої  вірші про Україну, російсько-українську війну і людей, що несуть світло крізь темряву,  які були написані під час Революції Гідності 2013-2014 року, а також на початку бойових дій на сході України. Крім того, представила переклади віршів Сергія Єсеніна та Андрія Вознесенського. Загалом – твори пов’язані між собою порами року, де п’ятою порою є війна. Проте завжди залишається віра в лінію світла, добра.  Також було  зачитано декілька нових поезій, написаних  останніми днями. Як зазначила Наталія Гейман: «Лінія світла – це те, що здатен побачити кожен, хто вміє любити. Любити своїх рідних, коханих, друзів, свою країну».

Представила авторку Олена Танасійчук – Президентка БФ «Суспільні ресурси та ініціативи», завдяки якій і була видана збірка.

Міжнародний фонд "Відродження"

#НЕсамнасам