Новини

Лекція з протидії дискримінації

Лекція «Мобілізація громади у протидії стигмі та дискримінації»

15 серпня в приміщенні Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка відбулася лекція «Мобілізація громади у протидії стигмі та дискримінації» в рамках циклу інформаційно-навчальних семінарів, лекцій та тренінгів, спрямованих на отримання знань, вмінь та навичок, необхідних для ресоціалізації людей, що постраждали від війни. Захід проводено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою ім. М. Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Під час лекції розмова йшла про те, що таке стигма та дискримінація? Як суспільство сприймає «інакших» людей, зокрема з ВІЛ, КОВІД тощо? Як релігійні лідери можуть вплинути на зменшення ВІЛ-інфекції та протидіяти стигмі? Як суспільство може вийти із ситуації несприйняття та почати допомагати одне одному?

Принагідно була презентована книга «ВІЛ: віра, толерантність, надія», яка рекомендується як навчальний посібник для студентів духовних вищих навчальних закладів. Лекторка Наталія Гейман висловила впевненість, що згодом ВІЛ/СНІД буде подолано і людям більше не знадобляться ці знання, та зараз вони просто необхідні і дуже актуальні.

Міжнародний фонд "Відродження"

#НЕсамнасам