Новини

І світ, і мрії, і любов у книзі цій

І світ, і мрії, і любов у книзі цій...

Презентація повісті української письменниці, есеїстки, літературознавиці, кандидатки філологічних наук Роксолани Жаркової «Нуль цілих, нуль десятих» відбулася сьогодні, 30 серпня, у приміщенні Чернівецької обласної універсальної бібліотеки ім. М. Івасюка. Ця книга - книга-переможець. Вона перемогла у П’ятому Всеукраїнському літературному конкурсі ім. Григора Тютюнника і увійшла у перелік найкращих книжок, виданих в Україні у 2021 році (за версією Українського ПЕН-клубу). А її авторка, пані Роксолана, народилася на Львівщині, позиціонує себе як феміністка, досліджує жіноче письмо.

У книзі, як і у реальному житті - переплетення кількох історій в одній повісті: тут живуть самотні мандрівники, шукачі натхнення, читачі тиші, гурмани кольорів і смаків, продавці килимів, босоногі художники, спостережливі журналісти, таксисти-філософи... Тут чекають померлих як живих. Тут готують їжу і моляться до морів. Тут народжують синів, аби потім відпустити їх на війну. Тут емігрують: в минуле, яке все ще продовжує боліти; у любов, яка не перестає тривати навіть після усього; у мовчання, яке деколи і є нашою єдиною відповіддю на всі питання цього Світу.

Захід реалізовано БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з обласною універсальною науковою бібліотекою ім. М. Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Міжнародний фонд "Відродження"

#НЕсамнасам