Новини

Права людини. Мамаївці

У Мамаївській територіальній громаді обговорювали права людини 

02.09.2022 р. - Права людини. Безпека і війна.

Про базові права людини та ті зміни, які принесло із собою широкомасштабне військове вторгнення Росії в Україну 24 лютого цього року говорили сьогодні у Мамаївській територіальній громаді.

Разом з учасниками заходу (жителями та гостями громади (ВПО)) обговорили еволюцію прав людини, пригадали основоположні міжнародні документи, ратифіковані Україною у цій сфері і які мають за мету захистити громадянина від посягань на його свободу, життя та гідність.

Атмосфера заходу сприяла обговоренню  й таких складних питань, як : що потрібно покласти у тривожну валізу, які документи необхідно завжди мати із собою (незалежно від віку) та як зафіксувати пошкодження чи втрату майна від російської агресії для наступного відшкодування збитків.

А наприкінці Мар'ян Гайдук, заступник сільського голови Мамаївської ТГ, Галина Якуб'як, вчитель, депутат сільської ради та Наталія Нечаєва-Юрійчук, тренер, зробили короткий екскурс в історію Буковинського краю, Чернівців та селища Лужани зокрема.

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Міжнародний фонд "Відродження"