Новини

Знайомимося з Буковиною

Інтерактивна екскурсія у зоологічне відділення Природничого музею ЧНУ ім. Ю. Федьковича 

2 вересня, у початок нового навчального року, користувачі ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка - родини ВПО та допитливі чернівчани, побували на інтерактивній екскурсії у зоологічному відділенні Природничого музею ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

Провідна зберігачка фондів Ірина Борисівна Ткебучава розповіла екскурсантам про унікальну колекцію експонатів музею, вік окремих з яких сягає більше ста років (з 1876 р.). Розповідь про фауну Буковини, України, світу, а також про історію появи того чи іншого експонату, про розвиток біологічних наук на Буковині була цікавою для всіх, незалежно від віку. У Юних відвідувачів особливе захоплення викликала можливість доторкнутися до деяких експонатів. Вони ставили безліч запитань, обмінювалися думками, тому Ірині Борисівні довелося продовжити заняття на цілу годину!

Екскурсія виявилася настільки цікавою, що всі учасники висловили бажання повернутися до музею та відвідати відділи геології та палеонтології.

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Міжнародний фонд "Відродження"

#НЕсамнасам