Новини

Сонячна квітка для України

«Сонячна квітка для України»

Навесні 2022 року австралійська мисткиня Джаннет Маклафлін створила унікальну арт-інсталяцію "Соняхи миру", яка була представлена  в Посольстві України у Великій Британії тимчасово переміщеним дітям. Слухаючи Джаннет, кожна дитина на клаптику тканини захотіла намалювати свій сонях. Усі малюнки Джаннет повезла в Австралію, де народився новий витвір мистецтва...

Відома буковинська дизайнерка, членкиня Спілки дизайнерів України, викладачка ВПУ №3 Любомира Влад-Зайцева запропонувала учасникам арт-студії «СТІБok – ми зшиваємо країну» також долучитися до всесвітньої акції та створити власне неповторне панно.

9 вересня відбулося перше заняття, на якому пані Любомира запропонувала відеопрезентацію акції.  Майстриня ознайомила студійців з прийомами технології клаптикового шиття та композиційним пошуком в ескізі.  Юні та дорослі учасники цікавого дійства створювали ескізи та фрагменти панно під акомпанемент тихої медитативної музики.

Наступне заняття з виготовлення панно відбудеться 16 вересня о 17.00 у відділі абонемента ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка (в. Головна, б. 128).

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Міжнародний фонд "Відродження"

#НЕсамнасам