Новини

День європейського співробітництва 

День європейського співробітництва 

5 жовня 2022 р. віце-президент БФ "Суспільні ресурси та ініціативи" Сергій Гакман брав участь  у відзначенні Дня європейського співробітництва в Сучаві (Румунія). Щороку ця подія відзначається з метою популяризації користі транскордонної співпраці та впливу проектів на прикордонні регіони.

Ініціатива 2022 року – «Звернення до України», це подія-маніфест, присвячена Україні і усьому українському народу, який страждає від неспровокованої та невиправданої агресії росії. Цим заходом наші румунські партнери намагалися передати сигнал солідарності, в досить оригінальному форматі, через мистецтво муралів.

Організаторами виступили Спільна операційна програма Румунія – Україна 2014-2020, в особі органу управління програмою (Міністерство розвитку, публічних робіт і державного управління Румунії),Спільним технічним секретаріатом (Сучавське регіональне бюро транскордонного співробітництва) спільно з усім співтовариством програм Interreg, фінансованих Європейським Союзом. Вони у партнерстві Національним коледжем «Міхай Емінеску» (м. Сучава) і під патронатом Сучавської мерії вирішили передати усій громаді символічного послання до України, у вигляді великого муралу на фасаді бібліотеки коледжа. Мурал на тему солідарності виконаний професіональними художниками (коштом програми) за малюнком «Птахи волі та свободи» 15-річної мешканки Одеської області, яка втілила в творчість надію на свободу українського народу.

Інавгурація муралу (великого розміру), а також послання солідарності, в тому числі до української молоді, яка продовжує навчання і за таких жорстких умов.