Новини

Показ документального фільму "Крим. Окупація. Україна"

Показ документального фільму "Крим. Окупація. Україна"

27 жовтня 2022 р. в приміщенні Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки  ім. Михайла Івасюка відбувся ексклюзивний показ документального фільму "Крим. Окупація. Україна". У фільмі йдеться про події 2014 року. Окупація півострова російськими військами постає перед нами крізь погляд окремої людини - окремих героїв фільму, військових, що зберегли вірність Україні. Завдяки особистим спогадам героїв фільму дізнаємося про доленосні рішення та зради "перевертнів в погонах", спільно переживаємо втрати та усвідомлюємо, що Крим - це Україна і що доля півострова нерозривно пов'язана з нашою державою.

Презентувала фільм його авторка і режисерка Наталія Гейман. Свої почуття та емоції під час зйомок фільму журналістка та громадська активістка висловили так: "З вдячністю до справжніх військових, які не зрадили присязі. З вірою в ЗСУ та Повітряні сили. Цей фільм - нагадування, що Крим - Україна, як і Донеччина та Луганщина".

Фільм "Крим. Окупація. Україна" був змонтований у 2020 році. Перегляд фільму організували БФ "Суспільні ресурси та ініціативи" у партнерстві з обласною універсальною науковою бібліотекою ім. М.Івасюка в рамках проєкту #несамнасам за підтримки #Міжнародний фонд "Відродження".

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам: надання психосоціальної, інформаційної та культурно-освітньої підтримки дорослим та дітям, які постраждали від російської військової агресії», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною наукова бібліотекою  ім. Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Міжнародний фонд "Відродження"

#несамнасам