Новини

Літературна подорож Буковиною

Літературна подорож Буковиною разом з книгою Богдани Стець-Максимюк «Казка про кота Чернуша»

Зимова казка прийшла до нас, незалежно від зовнішніх обставин. І пропри всі виклики воєнного часу наші душі прагнуть казки. Літературна подорож Буковиною разом з книгою Богдани Стець-Максимюк, вихователя-методиста ЗДО №33 комбінованого типу «Оселя талановитих», під назвою «Казка про кота Чернуша» відбулася 4 грудня 2022 року. У приміщенні будинку культури смт. Лужани Чернівецького району в рамках проєкту «НЕ сам на сам» за підтримки МФ «Відродження» жителі Мамаївської громади разом із вимушеними гостями – ВПО, мандрували казково-реальним світом. «Казка про кота Чернуша» написана у віршованій формі та являє собою подорож по місту Чернівці (архітектура, буковинська кухня, вулиця Ольги Кобилянської (Панська), святкування Дня міста та ін.). Проілюстровано видання малюнками вихованців та педагогів ЗДО «Оселя талановитих».

Під час нашої літературної подорожі ми змінювали «види транспорту» J. В ході заходу послухали вірші та колядки у виконанні доньок авторки книги  Ярославни та Ріанни. Ознайомилися з історією та архітектурою смт. Лужани, про які розповіла вчителька української мови та літератури Лужанської опорної ЗЗСО ім. В. Орелецького Інна Юречко. А наприкінці літературної мандрівки відбувся майстер-клас по виготовленню новорічних сердечок з дітьми та дорослими ВПО з Донецька, Запоріжжя та Херсона.

Про книги та їхнє місце у нашому житті, а також про проєкт «НЕ сам на сам» розповіла директор з питань наукової роботи Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка Марія Довгань.

Особлива подяка за допомогу в організації заходу завідувачці бібліотеки смт. Лужани Наталії Савці.

Міжнародний фонд "Відродження"

#несамнасам