Новини

В Констанці відзначили вторгнення рф в Україну

В Констанці відзначили річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну

2 березня 2023 р., в повітовій бібліотеці Констанци «Іоан Н. Роман» відбулися пам'ятні заходи з відзначення річниці від повномасштабного вторгнення росії в Україну, в рамках якого були виставки фотографії та міжнародний круглий стіл «Україна-Румунія, рік спротиву та страждань, рік підтримки та солідарності. Практичний приклад: Констанца"

Організатор: мерія міста Констанца

Співорганізатори та партнери: Повітова бібліотека Констанци «Іоан Н. Роман» (Румунія), Одеська міська рада (Україна), Благодійний фонд «Суспільні ресурси та ініціативи» (Чернівці, Україна), Громадська організація «Центр політичних наративів демократії» (Чернівці, Україна).

У контексті річниці від початку російського повномасштабного вторгнення в Україну, мерія Констанци разом зі своїми місцевими та українськими партнерами організували публічні заходи з метою демонстрації солідарності та підтримки України.

Перший захід – організація партнерами з України двох фотовиставок: виставки живопису Одеської міської ради та фотовиставки ГО «Центр політичних наративів демократії» (Україна) у співпраці з державною установою Республіки Польща Центр Юліуша Мірошевського (Mieroszewski Centre) і за сприяння мерії муніципія Констанца (Румунія) та Благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціативи» (Україна) «Війна в Україні очима дітей», а також портретної фотовиставки ГО "Всеукраїнський громадський рух матерів та родичів учасників АТО "Берегиня" «Біль матері»

Другий захід – Круглий стіл: «Україна-Румунія, рік спротиву та страждань, рік підтримки та солідарності. Практичний приклад: Констанца" мав дві тематичні панелії:

  1. Україна. Рік опору і страждань
  2. Україна-Румунія. Рік підтримки та солідарності. Практичний приклад: Констанца

Учасниками круглого столу були науковці, експерти, посадові особи органів державної влади та місцевого самоврядування, представники інститутів громадянського суспільства Румунії та України.

Дякуємо румунським партнерам за солідарність та підтримку!