ЗМІ про нас

С.Гакман – Про міжнародні круглі столи з питань гібридної війни організованих в Констанці та Бухаресті в передачі «Actualitatea zilei» (румунською мовою), Bucovina (09.06.2019)

В гостях передачі ”Асtualitatea zilei” (румунською мовою) на ТРК Буковина побував віце-президент БФ «Суспільні ресурси та ініціативи», член Координаційної ради Східноєвропейської мережі глобального партнерства з попередження конфліктів (GPPAC), заступник директора Чернівецького регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, кандидат історичних наук, доцент, Сергій Гакман який розповів про організацію міжнародних круглих «Безпекові загрози в Чорноморському регіоні. Обличчя Евксінського понтусу в посткримській геополітичній парадигмі» (20.05.2019 р., м. Констанца, Румунія) та  «Гібридна агресія, як нова форма зовнішньої політики: 5 років досвіду міжнародної протидії окупації українських територій Російською Федерацією» (21.05.2019 р., м Бухарест, Румунія). На круглих  столах українські та румунські експерти обговорили безпекові проблеми у Чорноморському регіоні, пов'язані з агресією Росії та загрози для міжнародного порядку внаслідок її гібридних атак.

Серед учасників обох заходів були українські та румунські науковці, зокрема Сергій Федуняк, Євген Магда, Сергій Гакман, Олександр Руснак, Дорін Попеску, Васілє Сіміляну Маріан Зідару та Маріна Кожок. Було презентовано книгу одного з найкращих експертів у вивченні гібридних загроз Євгена Магди. Також був продемонстрований документальний фільм про Іловайську трагедію, який супроводжував своєю розповіддю один учасників бойових дій Роман Зіненко. Представниці громадської організації "Берегиня" (Дніпро), матері українських військовополонених та зниклих безвісті звернулися до присутніх з закликами допомоги і потреби міжнародної підтримки у звільненні бранців Кремля і пошуку зниклих. 
Міжнародний круглий стіл був організований Асоціацією геополітики «Іон Коня» (Бухарест, Румунія), Асоціацією “Дім Чорного моря / Black Sea House” Констанца (Румунія), ГО «Центр регіональної співпраці «Діалог» (Чернівці, Україна), ГО «Центр політичних наративів демократії» (Чернівці, Україна) та Благодійним фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» (Чернівці, Україна) за підтримки мерії Сектору 1 Бухаресту та Музеєм національної історії та Археології Констанци (Румунія).

(починаючі з 2.50 хвилини)

 

С.Гакман – Про міжнародні круглі столи з питань гібридної війни організованих в Констанці та Бухаресті в передачі «Actualitatea zilei» (румунською мовою), Bucovina (09.06.2019)